Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Vörös rizs- a természet ajándéka
  2013-05-09 14:40:59, csütörtök
 
   
 


A világ legrangosabb klinikájának, az amerikai Mayo Klinikának a folyóiratában megjelent tanulmány szerint életmódváltással és természetes alapú étrend-kiegészítőkkel ugyan olyan mértékben csökkenthetjük koleszterin szintünket, mint gyógyszerekkel.
A módszer elsősorban azoknál javasolt, akik még nem szenvedtek el szív-, és érrendszeri eseményt, de koleszterinszintjük kórosan magas.

Az amerikai tanulmány egyértelműen rámutatott, hogy a vörös rizs és omega-3 halolaj rendszeres fogyasztása hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet. Ez a kombináció olyan mértékben képes csökkenteni a koleszterint, mint a statinok.

Kapcsolódó tanulmány: A kétélű fegyver - A kétélű fegyver

A módszernek ráadásul testsúly csökkentő hatása is van, ami szintén kedvezően hat a szív-, és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Az amerikai kutatásban 74 magas koleszterin szinttel rendelkező pácienst vizsgáltak. A csoport fele naponta 40 mg sztatint kapott, a másik fele pedig naponta 3-szor két kapszula halolaj és vörös rizs készítményt. A napi vörös rizs bevitel 2,4 gramm volt azoknál, akiknek LDL, azaz ártó koleszterin szintje 160mg/dl alatt volt és 3,6 gramm azoknál, akiknél meghaladta a 160mg/dl-t.
A kutatás 12 hétig tartott. A harmadik hónap végére mindkét csoportnál az LDL koleszterin szint 40%-kal csökkent, a vörös rizs - halolaj kombinációt fogyasztó csoport tagjai átlagosan 4,5kg-ot fogytak. A gyógyszeres csoportban nem volt jelentősebb testsúlyváltozás.

A meghökkentő eredményeket tetézte, hogy a triglicerid szint a gyógyszeres csoportban 9,3%-kal, míg a vörös rizs-halolaj készítményt fogyasztó csoportban 29%-kal csökkent!!! Ez igen jelentős különbség.

A sztatin készítményeket nagyon sokan nem tudják szedni a jelentkező mellékhatások miatt. Ezzel szemben a vörös rizs és az omega-3 halolaj a természet csodálatos ajándéka, lehetőséget biztosít a magas koleszterin szinttel rendelkező betegeknek, hogy teljesen természetes úton, természetes anyagokkal és ne szintetikus vegyületekkel orvosolják problémájukat.

A koleszterinszint normális keretek között tartása rendkívül fontos dolog, hiszen a kóros koleszterinszint a szívinfarktus és agyvérzés kialakulásának egyik legfőbb rizikófaktora.

A vörös rizst a kínai orvostudomány már több ezer éve ismeri és alkalmazza. A rizs attól lesz vörös, hogy egy Monascus purpureus nevű élesztő gombafajt telepítenek a rizsszemekre és ezek rajtuk elszaporodva okozzák a rizs színének a megváltozását.

Eközben azonban nagyon érdekes biokémiai folyamatok zajlanak le. A gomba egy Monacolin K nevű anyagot termel és más típusú monakolinokat is, amik szerkezetüket tekintve csaknem teljesen megegyeznek a Lovastatin nevű gyógyszerrel. Vigyázat: a vörös rizs előbb volt, a statin később lett.

A Lovastatin egy nagyon hatékony koleszterincsökkentő gyógyszer. 600 mg vörös rizsben 6 mg van, míg a gyógyszer 20 és 40 mg-os kiszerelésben kerül forgalomba. Ezért 1998-ban az FDA (Szövetségi Gyógyszer és Élelmezésügyi Hatóság) a vörös rizs forgalmazását betiltotta, mondván, hogy egy elfogadott gyógyszert tartalmaz, de 1998-ban egy szövetségi bíróság, majd Utah Állam legfelső bírósága az FDA eljárását törvénytelennek nyilvánította, és a vörös rizs forgalmazását törvényesnek nyilvánította.

Magyarul nem a vörös rizs lopott a gyógyszergyártól, hanem fordítva történt az eset.

A Becker dr. által a Mayo Klinika folyóiratában (a világ legrangosabb kórházáról van szó) jegyzett cikken kívül még Kínában is végeztek vele tanulmányokat és hasonló eredményre jutottak. A vizsgálatba bevont 5000 embert 5 éven át figyelték, szív-, és érrendszeri eredetű halálozásuk 45%-kal csökkent (David M. Capuzzi).

Egyébként a Pekingi kacsa színét is a vörös rizs hozzáadásával érik el a kínai szakácsok.

A statinoknak van májkárosító és izomműködést károsító mellékhatásuk, de Becker dr. éppen olyan betegeknek adagolta a vörös rizst, akiknek a statinok izomfájdalmat okoztak, és ezért nem kívánták tovább folytatni a kezelést. Érdekes, de tény, hogy a vörös rizs statinjai nem okoztak ilyen mellékhatásokat, miközben a koleszterinjük ugyan úgy csökkent, mint amikor előtte gyári statint szedtek.

Ma négyféle vörös rizs kombinációt ismerünk.

Az egyik csak vörös rizst, míg a másik a vörös rizs mellett omega-3 zsírsavat, E vitamint, 60 mg Q-10-et, EPA-t és DHA-t tartalmaz, így főleg infarktus által fenyegetett emberek számra ajánlott, ill. azoknak, akik veszélyeztetett korban vannak és dohányoznak, munkájuk sok stresszel és kevés mozgással jár.

A harmadik készítményben a vörös rizst Silymarinnal (máriatövis) és alpha-liponsavval, valamint 60 mg Q-10-zel kombinálták. Ezek az anyagok igen intenzív, természetes májvédők, bár a vörös rizs statinjai úgy látszik, nem bántják a májat (vajon évente hány millió pekingi kacsát esznek meg Kínában vörös rizs körettel, és e miatt hányan kapnak májkárosodást?). A negyedik alpha liponsavat és Q10-et tartalmaz (100 mg-ot, ill. 60mg-ot).

A Q10 szívelégtelenségben kiváló kiegészítője a betegek gyógyszereinek.

Egyet szem előtt kell tartani. Aki a természetes utat választja, annak vörös rizs szedése mellett nem szabad semmiféle gyári statin készítményt fogyasztania. Ezt a döntést orvosával konzultálva hozza meg. Ellentétben ugyanis az előítéletek sokaságával a vörös rizs és még sok más táplálék kiegészítő valóban hatásos és valóban segíthet a betegségek megelőzésében, ha kellő körültekintés mellett alkalmazzák.
Forrás drtihanyi
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: testsúlyváltozás, gyógyszergyártól, koleszterinszint, életmódváltással, mellékhatásokat, veszélyeztetett, törvénytelennek, csökkenthetjük, kialakulásának, gyógyszerekkel, kiegészítőkkel, gyógyszereinek, koleszterinjük, készítményeket, forgalmazását, körültekintés, vegyületekkel, nyilvánította, májkárosodást, szerkezetüket, monakolinokat, hozzáadásával, mellékhatásuk, problémájukat, megváltozását, izomfájdalmat, rizikófaktora, folyóiratában, tanulmányokat, megelőzésében, szívinfarktus, orvostudomány, készítményben, kiszerelésben, élelmezésügyi, mellékhatások, világ legrangosabb, amerikai Mayo, folyóiratában megjelent, módszer elsősorban, amerikai tanulmány, vörös rizs, kombináció olyan, kétélű fegyver, módszernek ráadásul, amerikai kutatásban, csoport fele, másik fele, napi vörös, harmadik hónap, gyógyszeres csoportban, meghökkentő eredményeket, Mayo Klinikának, Monacolin, Szövetségi Gyógyszer, Élelmezésügyi Hatóság, Utah Állam, Mayo Klinika, David,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Akarat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Paul David Tripp Április 21  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Kellemes délutánt kívánok  Nagyi telefonál  Paul David Tripp Április 20  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Ágai Ágnes – Csendélet  Garai Gábor - Takarítás  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Reménység és erő Krisztustól e...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Png virág  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Elköszönt  Akarat  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Ágai Ágnes – Csendélet  Leonardo da Vinci gondolata  Egy lelki imádság  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Leonardo da Vinci gondolata  Varga János Veniam - Fontos sz...  Egy lelki imádság  Png lepke  Örülök, hogy látlak!  Paul David Tripp Április 19  Egy maradéktalanul uralt világ  Paul David Tripp Április 20  A jó emberek mindig szépek mar...  Akik bántanak téged  Erdőn  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Hogy lehet megtartani  Hiányzik  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png telefon  Jónás Tamás – Végtelen b...  George Gordon Lord Byron: Inez...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Még csak most kezdődik a nap  Őrizkednünk kell...  Alázat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Minden harmadik...  Png cica  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Tavaszi kép  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Albert Einstein gondolata  Akarat  Facebookon kaptam Mírjam barát...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Gonosz démon-álarc  Png virág  Jó éjszakát  Bounty krémes  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  Szép napot kívánok  Kövesd a cowboyt!  Szép napot kívánok  A boldog családok mind hasonló...  Alvó cicák  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Tanuld meg ezt a versemet 
Bejegyzés Címkék
világ legrangosabb, amerikai Mayo, folyóiratában megjelent, módszer elsősorban, amerikai tanulmány, vörös rizs, kombináció olyan, kétélű fegyver, módszernek ráadásul, amerikai kutatásban, csoport fele, másik fele, napi vörös, harmadik hónap, gyógyszeres csoportban, meghökkentő eredményeket, triglicerid szint, vörös rizs-halolaj, sztatin készítményeket, jelentkező mellékhatások, omega-3 halolaj, természet csodálatos, magas koleszterin, koleszterinszint normális, kóros koleszterinszint, vörös rizst, kínai orvostudomány, rizs attól, rizs színének, statin később, nagyon hatékony, elfogadott gyógyszert, szövetségi bíróság, vizsgálatba bevont, kínai szakácsok, statinok izomfájdalmat, koleszterinjük ugyan, egyik csak, harmadik készítményben, anyagok igen, negyedik alpha, betegek gyógyszereinek, természetes utat, döntést orvosával, előítéletek sokaságával, betegségek megelőzésében, testsúlyváltozás, gyógyszergyártól, koleszterinszint, életmódváltással, mellékhatásokat, veszélyeztetett, törvénytelennek, csökkenthetjük, kialakulásának, gyógyszerekkel, kiegészítőkkel, gyógyszereinek, koleszterinjük, készítményeket, forgalmazását, körültekintés, vegyületekkel, nyilvánította, májkárosodást, szerkezetüket, monakolinokat, hozzáadásával, mellékhatásuk, problémájukat, megváltozását, izomfájdalmat, rizikófaktora, folyóiratában, tanulmányokat, megelőzésében, szívinfarktus, orvostudomány, készítményben, kiszerelésben, élelmezésügyi, mellékhatások, koleszterint, törvényesnek, fogyasztania, eredményeket, legrangosabb, elszaporodva, rizsszemekre, izomműködést, gyógyszerrel, silymarinnal, klinikájának, egyértelműen, kiegészítője, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2173
  • e Hét: 27064
  • e Hónap: 58550
  • e Év: 263251
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.